Begeleiding voor medewerkers die complexe rouw ervaren    


Waarom ik mijn bedrijf Mrs. Tears noem? Tijdens de eerste gesprekken met mijn cliënten vloeien er veel tranen. Iedere coaching is weer een emotionele achtbaan met als resultaat opluchting in het lichaam, rust en ruimte in het hoofd.


Ze hoeven hun dierbare en verdriet niet los te laten, zo werkt dat niet. Ze dragen het verdriet nu eenmaal met zich mee. Ik doe wel een beroep op hun veerkracht en laat hen inzien hoe ze hun verlies anders kunnen vasthouden. Voor mij is geen verhaal te heftig, ik neem het verdriet niet over, ze mogen overal over praten. Ik luister zonder oordeel en geef geen invulling. Lang wist ik niet dat dit zulke bijzondere kwaliteiten zijn van mij. Dat het mijn talent is dat ik juist blijf staan als het moeilijk is. En… dat daar prachtig werk voor is!


Ik heb meer dan 10 jaar als individuele coach gewerkt in het bedrijfsleven. In die jaren gingen de coachtrajecten vooral over de performance en de vitaliteit van klantadviseurs. Ik ben me gaan specialiseren in rouw- en verliescoaching omdat mijn hart daar zo naar uitging en nog steeds gaat. Ik heb de kans gegrepen om juist de medewerkers met heftige verliesthema’s te begeleiden. Zo heb ik me steeds verder gespecialiseerd in het coachen van mensen met complexe rouw waarbij er sprake was van heftig overlijden, stapelverlies en/of schaduwverdriet. Als de rouw echt complex was, dan wisten de managers en hun medewerkers de weg naar mij te vinden. De stap om voor mezelf te beginnen was voor mij dan ook een hele logische.

Mijn eigen agenda indelen, de gesprekken met mijn cliënten, ik vind het geweldig. Ik geniet er vooral van om het verschil te zien tussen een intakegesprek, waar de wanhoop zichtbaar is. Naar het afrondende gesprek waarbij het lijkt alsof er iemand anders voor me zit die zin heeft in het leven en energie heeft om er op uit te gaan. Vanuit mijn ervaring in het bedrijfsleven weet ik hoe belangrijk het is om fitte vitale medewerkers voor je aan het werk te hebben. Dat is waar ik dag in dag uit met plezier aan bijdraag.