Begeleiding voor medewerkers die complexe rouw ervaren    

Je eigen kracht is je veerkracht

20.06.2024

Heftig overlijden

Mrs Tears Heftig overlijden.png

We worden er iedere dag via verschillende nieuwskanalen mee geconfronteerd. Je hoeft de krant maar open te slaan en je leest over moord, natuurrampen, verkeersongevallen. Op je telefoon komen dagelijks pushberichten binnen met dezelfde onderwerpen.

De mensen waarover men schrijft zijn vaak onbekenden. De shock bij de naaste familie en vrienden komt als een mokerslag binnen. Soms komt het wel heel dichtbij en krijgt een medewerker in je team te maken met een heftig overlijden.

Wanneer spreek je dan van heftig overlijden? Mijn korte versie is: rouw die rauw binnenkomt. Het gevoel wat daarbij hoort is de mokerslag gevolgd door een lamgeslagen en leeg gevoel.

Mocht je ooit door een medewerker gebeld worden die een overlijden met jou deelt en je voelt in je eigen lijf de shock. Dan weet je dat er sprake is van heftig overlijden. Deze speciale omstandigheden vragen om een speciale aanpak. Geef aandacht op maat, blijf met elkaar in gesprek en denk na over maatwerk (werk)afspraken.

Weet dat ik je kan helpen als je een medewerker in je team hebt waarbij er sprake is van een heftig overlijden van een dierbare. Je kunt mij telefonisch of via WhatsApp bereiken op: 06-2111 0885, voor al mijn contactgegevens kun je terecht op de pagina Mrs. Tears | contact.

Mrs Tears - 12:10:36 @ mijn visie